Tre viktige grunner til at stupet ikke vil føre til et større Bitcoin-fall under $ 10K

Bitcoin-prisen gled da Dow Jones kraftig falt, men tre viktige årsaker kan forhindre en langvarig tilbaketrekning.

USAs aksjemarked stupte da Dow Jones Industrial Average (DJIA) sank 358 poeng i handel før markedet. Bitcoin Up (BTC) -prisen falt til så lavt som $ 10 374 over store børser, men en større tilbaketrekning er usannsynlig.

Tre viktige årsaker kan bøye Bitcoin på kort sikt. De potensielle katalysatorene er sannsynligheten for en stimulansepakke, BTCs sterke tekniske reaksjon og det elastiske støttenivået på 10 5 000 dollar.

En stimulansepakke blir mer sannsynlig som et resultat

Gjennom den siste måneden har Dow Jones slitt med å komme seg midt i COVID-19-tilfeller.

Ulike makro- og politiske faktorer, inkludert forholdet mellom USA og Kina og stimulansens dødvann, la et betydelig press på Dow.

Siden 2. september-toppen har Dow falt 4,4%, ifølge Google Finance. Teknotunge indekser, som S&P 500 og Nasdaq Composite, hadde større tap på rundt 5,6%.

USAs president Donald Trumps uventede positive COVID-19-test raslet ytterligere på markedene. Bitcoin-prisen falt sammen med Dow de siste 12 timene etter at president Trump twitret:

Selv om nyheten opprinnelig fikk markedene til å falle, kan det føre til at republikanerne vurderer stimulansforslaget på nytt.

1. oktober godkjente husdemokratene offisielt en stimulansregning på 2,2 billioner dollar, inkludert direkte stimulanskontroller. Trump-administrasjonen og republikanerne avviste den og sa at det var mange unødvendige elementer i avtalen.

Men når presidentvalget nærmer seg og markedene faller, kan det føre til at Trump-administrasjonen jobber mot stimulansen. Når en stimulus blir godkjent, vil det sannsynligvis føre til at Bitcoin og Dow svever, og potensielt øker BTCs fart.

Bitcoin ser sterk teknisk reksjon

Bitcoin falt til rundt $ 10 380 på Coinbase da Dow stupte med over 300 poeng i handelssesjonen før markedet.

Siden den gang har Bitcoin sett en relativt sterk utvinning. BTC så veker under $ 10.400 på lavere tidsrammer, men kom raskt over det. BTC konsoliderer nå under $ 10 500, som har fungert som et kritisk støttenivå siden begynnelsen av august.

En pseudonym handelsmann kjent som “Benjamin Blunts” sa at BTC er mer korrelert til aksjer enn gull. Tatt i betraktning styrkingskorrelasjonen, hvis aksjer kommer tilbake etter den første markedsreaksjonen, kan det avlaste noe press fra Bitcoin. Handleren sa:

„Jeg tror, ​​en gang for alle kan vi alle være enige om at #btc ikke er korrelert med gull og er korrelert til aksjer, ingen hugging og endring når det passer vår skjevhet, slik er det nå.“

Det kritiske støttenivået på $ 10 500

I løpet av de siste to månedene, da Bitcoin konsoliderte like under et kritisk støttenivå, brøt det historisk ut.

$ 10 500 er et viktig nivå som kan avgjøre om Bitcoin beveger seg mot motstandsområdet $ 11 100 til $ 11 300 eller $ 9600 CME-gap på kort sikt.

Tradere foreslår også at anklagene mot BitMEX kan vise seg å være en ikke-begivenhet på lengre sikt. Cantering Clark, en kryptovalutahandler, skrev:

„Når det gjelder ordreflyt, mens åpen interesse slo mot Mex for $ BTC, ser jeg ikke mye av forskjellen mellom andre børser LTF-volumdata og Mex. Ganske mye fortsatt på paritet for hva normene har vært. Kommer dette til å være en ikke-begivenhet? ”

Sammensetningen av analytikere som forventer at BitMEX-hendelsen vil ha mindre innvirkning på Bitcoin på kort sikt, og BTC som gjenoppretter til støtteområdet på $ 10 500, opprettholder et optimalt mellomlang sikt for BTC.