„Bitcoin on digitaalinen kulta“ – Nasdaq-pörssiyhtiöiden mikrostrategia ostaa 250 miljoonaa dollaria BTC: tä

Julkisesti noteerattu yritystiedusteluyritys MicroStrategy on ostanut 21 454 BTC: tä , arvoltaan vajaat 250 miljoonaa dollaria nykyisillä markkinakursseilla. Kaupan myötä MicroStrategy on kääntynyt eteenpäin Bitcoin Profit, -3,53%ensisijaisena kassavarantovaroinaan. Yhtiön mukaan se käytti 250 miljoonaa dollaria, mukaan lukien palkkiot ja kulut, hankkiakseen BTC: n massiivisen osaston.

Nasdaq-pörssiyhtiö ilmoitti lehdistötiedotteessaan, että sen Bitcoin-hankinta oli osa kaksijakoista pääoman allokointistrategiaa – strategian yksi kärki merkitsi “jopa 250 miljoonan dollarin sijoittamista yhteen tai useampaan vaihtoehtoiseen sijoitukseen tai omaisuuteen”, ja yritys asettui Bitcoiniin parhaana vaihtoehtona.

MicroStrategyn toimitusjohtaja Michael J. Saylor kommentoi yrityksen näkemystä Bitcoinista:

”Tämä sijoitus heijastaa uskoamme siihen, että Bitcoin on maailman laajimmin hyväksytty kryptovaluutta, joka on luotettava arvovarasto ja houkutteleva sijoitusomaisuus, jolla on enemmän pitkäaikaista arvostusta kuin käteisellä. Yli kymmenen vuotta sitten perustamisestaan ​​lähtien Bitcoinista on tullut merkittävä lisä maailmanlaajuiseen finanssijärjestelmään, ja sen ominaisuudet ovat hyödyllisiä sekä yksilöille että instituutioille. “

BTC suojana fiat-valuuttojen ja muiden varojen mahdolliselta devalvoitumiselta

Saylorin mukaan jotkut keskeisistä tekijöistä, jotka vaikuttivat yhtiön päätökseen tehdä Bitcoinista sen ensisijainen kassavaranto, ovat COVID-19-pandemia, taloudelliset elvytysohjelmat, määrällinen keventäminen sekä poliittinen ja taloudellinen epävarmuus. Saylorin mukaan näillä tekijöillä voi olla negatiivinen vaikutus fiat-valuuttojen ja ”tavanomaisten omaisuuslajien” arvoon.

MicroStrategyn toimitusjohtaja Phong Le totesi:

„MicroStrategy uskoo, että 250 miljoonan dollarin ostaminen Bitcoinista antaa sille mahdollisuuden ansaita parempia tuottoja ja säilyttää pääomme arvo ajan myötä käteisvaroihin verrattuna.“

Lehdistötiedotteessa ei ilmoiteta selkeästi, miten yritys sai altistumisensa Bitcoinille – on epäselvää, ostiko yritys Bitcoinia kriptovaluuttapörsseissä, OTC-kaupalla vai eikö se jopa sijoittanut futuurisopimuksiin, jotka on sidottu BTC: n hintaan.

Mielenkiintoisena syrjintänä MicroStrategyn perustelu Bitcoiniin sijoittamiselle näyttää olevan melko samanlainen kuin legendaarisen makrosijoittajan Paul Tudor Jonesin aiemmin tänä vuonna esittämät argumentit Bitcoinille .